Беатрис Нолан решава да използва чатбота на OpenAI, за да пише

...
Беатрис Нолан решава да използва чатбота на OpenAI, за да пише
Коментари Харесай

Изкуствен интелект кандидатства за работа

Беатрис Нолан решава да употребява чатбота на OpenAI, с цел да написа мотивационни писма за евентуални работни места, автоматизирайки една от най-сложните елементи от търсенето на работа. Академичните среди към този момент са обезпокоени от потреблението на софтуера от студентите за писане на реферати, а неназовани създатели на развлекателни новинарски уеб сайтове се тормозят от новинарски публикации, написани напълно от ИИ.

Експериментът на Нолан с ChatGPT стартира с подаване на описания на длъжности и няколко фрази за професионален опит на програмата. Действителните мениджъри по наемане на работа за двете позиции, за които се кандидатства - помощник в обществените мрежи и чиновник в отдел " покупки " - прегледали писмата и споделили своите изводи. Един от специалистите дал отговор с думите: " Вероятно бихме помислили, че това е написано от същински претендент, и бихме траяли с позвъняване за инспекция ", което значи, че в тази обстановка генерираното от ИИ мотивационно писмо би могло да вкара претендента в компанията.

Друг специалист по наемане на персонал заявил: " Вероятно бих изпратил претендента за счетоводител на идващия кръг, с цел да мога да придобия по-добра визия за неговата персона по време на изявлението. " Докато ChatGPT би спечелил изявление за една от горепосочените позиции, с позицията на помощник в обществените медии не се получило толкоз добре, като и двамата специалисти декларирали, че в писмата липсва характерност.

" Липсва персоналното отношение, при което научаваме за човешките прекарвания на претендента, анекдотични доказателства в поддръжка на уменията му и пристрастеността към дадената работа ", по този начин специалистът обобщил писмото за асистент в обществените медии.

Макар че първата позиция би спечелила на претендента изявление въз основата на писмата, генерирани от изкуствен интелект, откакто процесът стартира, напълно от претендента зависи да организира положително изявление. И двамата специалисти по наемане на работа предложили вместо да употребяват ChatGPT за писане на мотивационни писма, търсещите работа да употребяват софтуера за генериране на шаблони и по-късно да попълнят персоналната си информация.

Като продължение на истинската публикация на “ Business Insider “, „ Futurism “ направиха собствен опит за мотивационно писмо, като този път то беше за позиция на помощник в обществените медии в San Francisco Giants.

Вторият път писмото към този момент беше развито, включвайки фразата " като почитател на Giants през целия си живот ", което показва способността на ChatGPT да се учи. В допълнение, това трето писмо включва и нормалните за мотивационно писмо изречения с отметка като " мощен екипен състезател ", " богат опит " и " умее да употребява разнообразни платформи за обществени медии ". Макар че последното писмо е леко усъвършенствано спрямо първичните две, на генерираните от изкуствен интелект мотивационни писма, както и на филмите, генерирани от изкуствен интелект, нормално им липсва характерност. Исвен това в някакъв миг евентуалният шеф ще изиска изявление, което ще отстрани всички преимущества, които могат да бъдат предоставени от ИИ.

Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР